Tre Dimensionell Film på Bio

Rubriksbild till min text om 3D Filmer


Fy fan vad jag är trött på all 3D nu för tiden. En vanlig biobiljett kostar mellan 70-90kr här i Kalmar, men slänger du på 3D kan du ta allt mellan 130-160kr för biljettjäveln. I vanliga fall hade jag inte brytt mig, jag hade bara betalt min 2D biljett och sett filmen utan huvudvärk, dubbelsyn och en ljusskala som ligger på 50% pga. ett par dumma solglasögon vars värde ligger högre än ett par märkes brillor av högsta kvalitet. Så varför kan jag inte göra detta? För att vi har gått från att ha "3D i utvala biografer" till "2D i utvalda biografer".

Varje film som släpps i 3D, vare sig det är Tron: Legacy, Saw: The Final Chapter, Toy Story 3, Transformers 3, Harry Potter 7 Del 2. Pirates of the Caribbean IV eller till och med jävla My Soul to Take som har noll anledning att vara i 3D till att börja med, kommer inte släppas i 2D på någon av de två biograferna som finns här i Kalmar. Jag tror att det har lite med att göra att deras utbud nu kommer direkt från SFBio och inte från ett privat bolag som det en gång i tiden gjorde. SF tänker helt enkelt att då vi har 3D bio och är en liten stad så kan vi nöja oss med den versionen. Det är rätt logiskt tänkt ut en ekonomisk synvinkel, men det gör mig fortfarande förbannad.

Imorgon har Transformers 3 premiär, jag hade faktiskt tänkt ge filmen en ärlig chans och se den på Torsdag när jag får min sista inkomst innan den ljuvliga arbestlösheten tar fullt över och det är faktiskt fortfarande min plan. Men film-jäveln är i 3D. Jag vill jätte gärna se den och ge den en fullt ärlig recension. Men den är i 3D. Och det slutar inte där, nästa månad kommer Harry Potter 7 Del 2 som jag tänkte se. Men den är också i 3D. Ni kanske ser vart jag är påväg här. Jag vill inte se filmerna i 3D.

Och jag vill inte heller sitta och lurka fram någon cam-torrent av filmerna, jag vill betala för min biljett och se dom, men vad väger högst? Det att jag vill se filmen eller att jag inte vill öka mitt köp med ytterligare 50kr för att inte kunna uppleva filmen som jag önskar? Detta är ett val som alla som inte gillar 3D måste göra nu, för att under de kommande 2-3 åren kan vi nog räkna med att allt kommer vara i 3D, efter det kanske det dör ut, men för nu verkar det vara här att stanna.

Det ska tilläggas att jag tycker 3D på ett Nintendo 3DS funkar mycket bättre, men även där kör jag i 90% av fallen med 3D'n avstängd. Men där får jag i alla fall ett val till skildnad från bion där det är 3D eller vänta 6 månader på DVDn.

Så, vad tycker ni om 3D?

Så då har man en blogg...

Bild på mig i lagom storlek.


...eller ja, en blogg på svenska.

Här tänkte jag lägga upp tankar om allt möjligt, såsom politik eller filmrecensioner.

Bloggen är ju rätt tom just nu men det ska nog ändras på rätt kvickt, vill även ge en shout-out till min vän Olliver aka. AlmightyMalachi på http://varldenssamstafilmer.blogg.se/ som rekommenderade blogg.se som min host.

Detta är allt för nu, dags att göra så att sidan faktiskt ser snygg ut.

--MvH Torbjörn "Tobbii" Karlsson

RSS 2.0